Ποια θεωρείται ότι είναι η πρώτη προτεραιότητα, σε όλους εμάς που είμαστε γονείς?

Η δουλειά, η οικονομική άνεση, η διασκέδαση ή  η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας? Φυσικά η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας κυριαρχεί έναντι των υπολοίπων. Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε τα παιδιά μας ασφαλής από τόσους που αποβλέπουν στο να βλάψουν τα αγγελούδια μας? Δεν θέλω να σας τρομοκρατήσω, αλλά  καθημερινά  μέσα από τα μέσα ενημέρωσης γινόμαστε μάρτυρες τραγικών γεγονότων. Παρακάτω σας παρουσιάσω μερικές χρήσιμες οδηγίες,  που πιστεύω ότι οι περισσότεροι εσάς τις τηρούν αλλά ίσως υπάρχουν και γονείς που δεν πιστεύουν ότι μπορεί να συμβεί κάτι κακό στο δικό τους παιδί. Καταρχήν πρέπει οι συμβουλές που θα δίνουμε στα παιδιά μας να δίνονται σε ένα περιβάλλον  με αγάπη, κατανόηση και όχι φόβου και άγνοιας.

Παροτρύνατε τα παιδιά, να είναι σε ομάδες και να μην απομακρύνονται μόνα τους.

Όταν πάνε βόλτα με τα πόδια ή ποδήλατα πρέπει να γνωρίζεται τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν για να μπορέσετε να αναζητήσετε.

Μην τα αφήνεται να φορούν ρούχα με το ονομά τους ή οι τσάντες να έχουν σε εμφανή σημείο τα στοιχεία τους γιατί ο άγνωστος θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει και να συμπεριφερθεί σαν φίλος.

Μαθετέ τα να περπατούν προς την αντίθετη κατεύθυνση των αυτοκίνητων, έτσι ώστε αν κάποιο όχημα τα παρακολουθεί να μπορέσουν να το δουν.

ποτέ να μη λένε το ονομά τους το τηλέφωνο τους την διευθυνσή τους και αν είναι μόνα τους στο σπίτι σε κανέναν.

Δεν πρέπει να μπαίνουν σε όχημα με αγνώστους , δεν πρέπει να κάνουν χάρες σε αγνώστους, δεν πρέπει να μπαίνουν σε σπίτι με αγνώστους και δεν πρέπει να έχουν μυστικά με αγνώστους και άλλους ενήλικες.

Εάν σε κάποιο πολυκατάστημα η σε χώρο με πολυκοσμία χαθεί, θα πρέπει να το έχετε διδάξει να απευθυνθεί σε αστυνομικό ή να του έχετε δήξει το γραφείο πληροφοριών  για να μπορέσει να πάει εκεί και να σας περιμένει.

Τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν να χρησιμοποιούν το σταθερό τηλέφωνο, το κινητό και το καρτοτηλέφωνο και να ξέρουν το τηλέφωνο της άμεσης δράσης για να καλέσουν αν χρειαστεί.

Σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να τα πιάσει είναι προτιμότερο να τρέξουν μακριά από το να κάτσουν να παλέψουν και ας γνωρίζουν και πολεμικές τέχνες. εάν δεν υπάρχει επιλογή να μάθουν να μπήγουν τα νύχια τους στα μάτια του άγνωστου, να δαγκώνουν να φωνάζουν και να χτυπούν με το πόδι στα γεννητικά.