Σήμερα είναι ανάγκη από οποιαδήποτε άλλη εποχή, τα παιδιά, να ασχοληθούν με μια μέθοδο που προσφέρει,  ικανοποίηση, ασφάλεια, τα βοηθά να δυναμώσουν το σώμα τους, να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση, να ηρεμούν και να περιορίσουν την επιθετικότητα τους. Επίσης να αποκτήσουν αυτοπειθαρχία  και εμπιστοσύνη στον εαυτό και τις δυνάμεις τους. Μια τέτοια μέθοδος που καλύπτει όλα αυτά είναι το Κουνγκ φού. Μέσα λοιπόν, από αυτήν την προσέγγιση του  Κουνγκ φού, δεν στοχεύουμε απλά στην μαχητική δεξιότητα αλλά σε μια διαυγή στάση απέναντι στην ίδια την ζωή.
Από τους βασικούς στόχους είναι η σωστή και ασφαλής άσκηση του παιδιού. Η πρόοδος ενός παιδιού γίνεται με επιμελή και σταδιακό τρόπο, ώστε να  μην απαιτεί από ένα νέο σώμα περισσότερο από αυτά που μπορεί να  αντέξει.

Τα αδιαμφισβήτητα οφέλη ενός παιδιού που ξεκινά να μάθει σοβαρά και υπεύθυνα ένα σύστημα κουνγκ φου, είναι η σωματική και η πνευματική υγεία. Μέσα από τη σωστή στάση, τις τεχνικές και την αναπνοή το παιδί αποκτά ένα δυνατό και υγιές σώμα. Όλα τα παιδιά που έχουν ξεκινήσει νωρίς στη ζωή τους και ασχολούνται με το κουνγκ φού, στην πορεία διακρίνονται για τον ειρηνικό τρόπο ζωής τους. Ο λόγος; Τα παιδιά μέσα από τις τεχνικές που χρησιμοποιούν την ώρα του μαθήματος εκτονώνονται, αποβάλλουν ενέργεια, ενώ συγχρόνως με την άσκηση του πνεύματος γρήγορα μπορούν να ξεχωρίσουν πότε επιβάλλεται να επέμβουν δυναμικά και πότε όχι.
Στην Κίνα όταν ένα παιδί ξεκινάει κουνγκ φου οι γονείς γνωρίζουν ότι το παιδί τους αρχίζει να ζει μέσα από την άσκηση και την τέχνη. Η πολεμική τέχνη περικλείει τη μουσική, τη ζωγραφική, την ευρύτερη καλλιέργεια. Η άσκηση στο κουνγκ φου, γυμνάζει το μυοσκελετικό σύστημα, αρθρώσεις, τένοντες. Χαρίζει στο σώμα ευλυγισία, ικανότητα συντονισμού και ισορροπία.
Προσφέρει στο παιδί ένα ισχυρό σύστημα αξιών, την ικανότητα λειτουργίας μέσα από μια ομάδα και καλούς τρόπους.
Το παιδί μαθαίνει να δίνει σημασία στη σωστή διατροφή, κάτι που μαθαίνει κατά τη διάρκεια της εξάσκησής του.
Γνωρίζοντας επομένως τα οφέλη που αποκομίζει ένα παιδί καθώς ασχολείται με το κουνγκ φου, όταν σας το ζητήσουν μην αρνηθείτε. Αντ’ αυτού, ψάξτε για μια σχολή που πραγματικά και ουσιαστικά προσεγγίζει τις βασικές αρχές, τις οποίες και υπεύθυνα θα μεταδώσει.