20 ΧΡΟΝΙΑ CHOY LEE FUT ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1995 και μετά … σήμερα μετράμε 20 ολόκληρα χρόνια !

luohan_exam_1Το ξεκίνημά του με δειλά βήματα, όπως το κάθε τι στην αρχή του, και όλα ξεκίνησαν όταν – ο διακεκριμένος πια σήμερα  δάσκαλος –  κ. ΛΑΜΠΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ , ταξίδεψε μέχρι την Ισπανία για να συναντήσει τον MASTER  GASPAR  GARCIA και να αρχίσει να διδάσκεται τα ¨μυστικά¨ της τέχνης…
Και αυτό φαίνεται καλύτερα σήμερα, 20 χρόνια μετά, 20 χρόνια αντοχής , διδαχής , σε έναν διαφορετικό κόσμο , σε έναν διαφορετικό πολιτισμό σε μια κοινωνία εντελώς διαφορετική.
Αυτή η πειθαρχία, η πίστη αλλά και το  ¨βάρος¨  που έχει πίσω ένα τέτοιο στυλ, είναι τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να  ¨ταξιδεύει¨  σήμερα, αλλά και για πολλά χρόνια μπροστά!
20 χρόνια στο Ναύπλιο, αλλά με παρουσία πανελλαδική σε πρωταθλήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου, σε πρωταθλήματα ανοιχτού  στυλ, με πάμπολλες διακρίσεις, αναρίθμητες επιδείξεις , παρουσιάσεις ,  άρθρα, σεμινάρια και τόσα άλλα, είναι ένα μικρό δείγμα από τις εμφανίσεις του Choy Lee Fut στον Ελληνικό χώρο , αλλά και με συμμετοχές σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα .
Ιδρυτής του στυλ είναι ο Chan Heung.  Έχει ανιχνεύσιμα ιστορικά στοιχεία , φιλοσοφία , ηθικό κώδικα, δομή θεωριών και ένα πλούσιο σύστημα διδασκαλίας με  ¨δικό του ¨  ολοκληρωμένο σύστημα  QIGONG ( τσι κουνγκ – μια συστηματοποιημένη πρακτική  κινησιολογία για υγεία και θεραπεία ), το επονομαζόμενο ¨Luoahn Qigong¨.
Ο επίδοξος μαθητής μπορεί βέβαια να ακολουθήσεικαι τον πρωταθλητισμό, συμμετέχοντας σε αγώνες semi contact , santa, Kick boxing  κ. α.
Ο κ. Λαμπάδας , λοιπόν , μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια διδαχής του Choy Lee Fut , φαίνεται σήμερα πιο καθαρά από ποτέ  η προσπάθειά του  ότι δηλ. κατάφερε και ενέπνευσε τους  ανθρώπους να γίνουν  μαθητές  και να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι .Εχει βοηθήσει να ανοίξουν  ακόμα τρεις σχολές , στο Λυγουριό, με εκπαιδευτή τον Ταμπουρατζή Βαγγέλη, στο Άργος, με την Κοκκινάκη Άννα, και ακόμα μία άλλη σχολή στο Κρανίδι Αργολίδας του κ. Δέδε Ιωάννη.
Επίσης οργάνωσε το πρώτο σχολείο  εκπαιδευτών  ( διάρκειας 120 ωρών) στο Luohan Qigong με εισηγητή τον  master Garcia και βοηθό τον ίδιο,  παρακολούθησαν και αποφοίτησαν με επιτυχία γνωστοί εκπαιδευτές άλλων συστημάτων, με το δίπλωμα του περιφερειακού εκπαιδευτή στο Luohan Qigong, εντάσσοντας στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα και το Luohan Qigong. Ο Νίκος  Μέμμος, ο Κυριάκος Ελευθερίου, Ο Θοδωρής Τσουκιάς, Ο Γιώργος Καλημέρης, ο Παναγιωτάκης Δημήτρης η Αντέλλα Ζαμπετάκη, ο Σταμάτης Ηρακλής, και φυσικά ο Ταμπουρατζής Βαγγέλης, ο Δέδες Ιωάννης, Και η Κοκκινάκη Άννα.
Τα 20 αυτά χρόνια, ο  κ. Λαμπάδας συνεχίζει να διατηρεί ζωντανά τα ιστορικά  λόγια του μεγάλου Δασκάλου του  ιδρυτή του Choy Lee Fut  και να τα μεταδίδει με κουράγιο και άσβεστο πάθος ,  στις επόμενες γενιές :

« Ο Δράκος και η Τίγρης συναντήθηκαν στον παράδεισο για να αναζωογονήσουν τους τρόπους του SHAOLIN … δίδαξε στους ακολούθους σου την ορθότητα και άσε την κάθε γενιά να τηρεί και να ζωντανεύει». 

1st_CLF_chamion0