Ο Chan Heung, εκτός από την εκπαίδευση που είχε με τους δύο προηγούμενους δάσκαλους του Chan Yuen Wu και Lee Yao Shan, εκπαιδεύτηκε για 12 χρόνια υπό τις οδηγίες του μοναχού Choy Fook, στους θησαυρούς του Shaolin. Tην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, βοτανολογία, αστρολογία, φιλοσοφία και φυσικά Lohan Qigong και  Shaolin Kung Fu.
Στα Βουνά Law Fo Sarn, κοντά στον Choy Fook, ο Chan Heung ήρθε σε επαφή και με την Ταοϊστική φιλοσοφία, καθώς αυτές οι οροσειρές φιλοξενούσαν πολλούς αρχαίους Ταοϊστικούς ναούς.
Όταν ο Chαn Heung επέστρεψε στο χωριό King Mui (σημερινό όνομα Xin Hui) πέρασε τα πρώτα δύο χρόνια οργανώνοντας τις γνώσεις του για το εσωτερικό και το εξωτερικό kung fu και δημιούργησε το Choy Lee Fut. Το πρώτο πράγμα που έκανε είναι να ανοίξει μία κλινική (θεραπευτήριο),  -όχι ένα σχολείο kung fu- που θα αντιμετώπιζε  τα προβλήματα υγείας και μόρφωσης, των συγχωριανών του αλλά και των γύρω χωρικών. Είχε καταλάβει ότι χωρίς την απαραίτητη μόρφωση και παιδεία, τίποτα δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει. Την ονόμασε Wing Sing Tong, (永勝堂),  που σημαίνει  «Επιτυχημένη Ένωση».

Στην αίθουσα τοποθέτησε  μια πινακίδα που έγραφε: Hung Sing Gwoon (洪 聖 館) που σημαίνει, Η Μεγάλη Αίθουσα Της Σοφίας. Από τότε, κάθε σχολείο που διδάσκει Choy Lee Fut  ονομάζεται Hung Sing Gwoon.

文章 Hung Choy Ding Cheui Man Jeung Si

«Το μεγαλείο και η δύναμη μπορούν να επιτευχθούν μόνο με ακαδημαϊκές σπουδές και εμπειρία».

Syun Waan Tui Mou Leuk Tung

«Η αληθινή κατανόηση των πολεμικών τεχνών απαιτεί διαίσθηση και πρακτική».

Την επόμενη φορά που θα υποβάλετε τα σέβη σας τον ιδρυτή και τους προγόνους μας, θυμηθείτε το νόημα του Kung Fu. Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχου σας, όποιοι και αν είναι αυτοί, επίσης σεβαστείτε τις σοφές διδασκαλίες από όπου και να προέρχονται.