Τον 6ο αιώνα μ.Χ. o Ta Mo (Bodhidharma), ένας μοναχός από την Ινδία,  πήγε στο ναό των Shaolin  στα βουνά Songshan της επαρχίας Henan στην Κίνα.
Σύμφωνα με το μύθο, πέρασε εννέα χρόνια διαλογιζόμενος σε μία σπηλιά, πριν του επιτραπεί η είσοδος στο ναό. Κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα χρόνων, ανακάλυψε ότι η σωματική ακινησία και οι ανάλογες καιρικές συνθήκες  που επικρατούσαν, ήταν η αιτία των σωματικών του πόνων και της κούρασης που ένιωθε. Οι μαθητές του υπέφεραν από τα ίδια προβλήματα, γι’ αυτό και  ο Bodhidharma  δημιούργησε μία σειρά ασκήσεων βασισμένων στη Γιόγκα, στη συνεχή άσκηση και στην κινησιολογία των ζώων, τα οποία είχε παρατηρήσει. Αυτή η σειρά ασκήσεων είναι γνωστή ως «Τα χέρια των 18 μοναχών» και θεωρείται πως από αυτές δημιουργήθηκε το διάσημο στυλ του Shaolin Kung Fu.
Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το  Luohan Qi Gong  δεν είναι άλλη μια  τυποποιημένη άσκηση που μας ήρθε από την Κίνα, αλλά είναι το αρχικό μοντέλο από το οποίο έχουν προέλθει σχεδόν όλες οι ανατολικές πολεμικές τέχνες.  Ως  εκ τούτου, το Luohan Qi Gong δεν απευθύνεται μόνο στους μαχητές των κινεζικών πολεμικών τεχνών, αλλά και στους μαχητές και αθλητές όλων των παραδοσιακών πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων.