Δεν ήμασταν όλοι εκεί – τουλάχιστον όχι με «φυσική» παρουσία. Ήταν όμως εκεί η σκέψη μας: στην ομάδα της Hellenic Choy Lee Fut & Luohan Qigong association που αγωνίστηκε στα πλαίσια του 5ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος kung fu στη Μόσχα. Και γεμίσαμε χαρά! Όχι μόνο για τις διακρίσεις και τα μετάλλια, αλλά για κάτι πιο βαθύ και ουσιαστικό: γιατί στην εποχή της ευκολίας και της μετριότητας, υπάρχουν ακόμη (πάντα θα υπάρχουν) άνθρωποι με στόχους, που εργάζονται, αφοσιώνονται, κοπιάζουν και πετυχαίνουν.

Το αποτέλεσμα είναι η κοινή συνισταμένη της προσπάθειας δασκάλων, αθλητών και γονιών. Ubi concordia, ibi victoria”, δηλαδή όπου υπάρχει ενότητα, εκεί είναι η νίκη. Μία νίκη που μετράται όχι μόνο με βραβεία και διακρίσεις, αλλά με τις ώρες της προσπάθειας, με τον ιδρώτα, με τις στιγμές αμφιβολίας που τελικά γίνεται θάρρος, με την πεποίθηση ότι τελικά αξίζει να ζεις και να προσπαθείς για κάτι μεγαλύτερο από των εγωικό εαυτό σου.

Εκεί όπου γίνονται ένα η σωματική προσπάθεια, η νοητική εστίαση και το ψυχικό σθένος, εκεί ας δώσουμε το ειλικρινές χαμόγελο και τα συγχαρητήριά μας. Μαζί με την εσωτερική δέσμευση:

να βάζουμε στόχους,

να οραματιζόμαστε,

να εργαζόμαστε έντιμα,

να διατηρούμε διαυγή σκέψη,

να συνεργαζόμαστε,

να υπερβαίνουμε τα εμπόδια,

…να προχωράμε!

 

 

Στέλλα Κουτρή